Rauland Rambles

Mestermøte på Rauland.

Under vinterfestivalen på Rauland i februar i år møttes Bruce Molsky, Arto Järvelä og Ånon Egeland – alle høyt respekterte tradisjonsbærere og personligheter innen hver sine tradisjoner – til konsert. Noen planlagte fridager før de skulle ha konsert på Riksscenen i Oslo uka etter, ble omgjort til en session i det intime studioet ved Institutt for Folkekultur, og sammen med liveopptak fra konserten på Riksscenen ble dette til et album med tre velopplagte mestere.
Albumet finnes ved slipp 29. juli bare på nett, men kan også fås på CD – ta kontakt med post at 5b.no.

Høykvalitets lydfiler og booklet finnes på BandCamp.


 1. Engelska från Korpo
 2. Cumberland Gap
 3. Harvelandsvalsen
 4. Shaking Off The Acorns
 5. Napolilainen katulaulaja (Gerhard Winkler)
 6. Reuben
 7. Laulu, olut ja viina (trad/Arto Järvelä)
 8. Ein Gamle-Jens spila jamt når han kom ifrå byen
 9. Boys Them Buzzards Are Flying/Cotton Eyed Joe
 10. Spoof Polonaises 1 & 8
 11. Gamle-Olav
 12. Poor Little Mary Sitting In The Corner
 13. Sjøfløytehamborg

Arto solo spor 7, Bruce solo spor 9, Ånon solo spor 11


Ånon Egeland

Ånon Egeland har fått sin tradisjon fra legendariske spelemenn i Agder, og er best kjent som formidler av denne musikalske arven. Ånon har en svært personlig spillestil klart forankret i tradisjonen, og han har et stort repertoar av sjeldne slåtter. Siden han debuterte på LP i 1977, har han deltatt på et dusin album med de beste tradisjonsmusikerne i Skandinavia, og han har spredt musikken sin i 22 land på fire kontinenter. Han har arbeidet full tid som lærer i tradisjonsmusikk siden 1988, og ved Institutt for folkekultur på Rauland, Høgskolen i Sørøst-Norge, siden 1999.

Arto Järvelä

Arto er fjerde generasjons medlem i den fargerike Järveläfamilien, kjent for sine mange dyktige spelemenn. Foruten sin omfattende solokarriere, deltar han i mange finske folkemusikkgrupper, som JPP, Ampron Prunni, Pinnin Pojat, The Helsinki Mandoliners, Nordik Tree og Erik Hokkanen & Lumisudet. Arto underviser ved Konstuniversitetet i Helsinki. Som en etterspurt og internasjonalt kjent musiker, har han representert finsk folkekultur i mer enn 40 land.

Bruce Molsky

Han er omtalt av Mother Jones Magazine som “one of America’s premier fiddling talents”, er Grammynominert som utøver, og behersker fele, banjo, gitar og sang med like stor selvfølgelighet og autoritet. Som nestor i amerikansk old-timemusikk er han en sentral læremester for den yngre generasjonen, blant annet som Visiting Scholar ved Berklee College of Music’s American Roots Program. Bruce er også gjest på *Tracker*, den nyeste CDen med den legendariske Mark Knopfler. Bruces samarbeid med Anonymous 4, 1865 – Songs of Hope and Home from the American Civil War, har fått strålende kritikker. Nå for tiden er han på turné med sin nye trio, Molsky’s Mountain Drifters.