Skrekk & Guro: Kjepphest – ute nå!

Folkrock-bandet Skrekk & Guro er nå ute med andrealbumet Kjepphest. Tre av bandets medlemmer, Knut, Åsmund og Guro har kjent hverandre hele livet. Som barn av folkemusikere, vokste de opp med et nært forhold til folkemusikken. Gjennom årene har de utviklet sitt eget sound som på en personlig og kompromissløs måte blander norsk folkemusikk med energisk rock ’n roll. «Albumet kommer fra et brennende engasjement for musikken vi har vokst opp med.» – Åsmund Solberg.

Bandet er blant annet inspirert av storspelemannen Sigbjørn Bernhoft Osa fra Voss som spilte med rockebandet Saft i Holmenkollen i 1973. «En fantastisk spelemann og tradisjonsbærer som samtidig ikke var redd for å ta sjangeren inn i nye konstellasjoner» – Guro Kvifte Nesheim. Bandets hyllest til Osa kan man høre i versjonen deres av Bruremarsj fra Sirdal. Kjepphest presenterer tradisjonelle hardingfeleslåtter fra Tovdal og Voss, og egenkomponerte låter som henter elementer fra folkemusikken og kler dem opp i Skrekk og Guros særegne rockedrakt.

 

Skrekk & Guro:

Guro Kvifte Nesheim: hadingfele, hardanger d’amore, vokal

Knut Kvifte Nesheim: slagverk

Åsmund Solberg: gitar, vokal

Egil Kalman: bass

 

 


  1. Pers Springar
  2. Jössehärspolska
  3. Dine Sanger
  4. Nyttårspolska
  5. Ola Mossafinn
  6. Grebbe Hangur
  7. Odel og Jord
  8. Kjepphesten
  9. Bruremarsj fra Sirdal


Åsmund Solberg

ÅSMUND SOLBERG (f. 1991), er gitarist og pedal steel gitarist, og virker innen jazz og norsk folkemusikk. Solberg har en mastergrad fra improvisasjonslinjen ved Högskolan för scen och musik i Göteborg (2016), og bachelor i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder. Solberg bor for tiden i Oslo og arbeider som musiker. Han er engasjert i flere prosjekter både som utøver og komponist, og medvirker på en rekke utgivelser. I 2020 er han aktuell med kunstprosjektet Snart! sammen med billedkunstner Signe Solberg og albumet Heimespel i duoen Flottorp/Solberg.

Guro Kvifte Nesheim

Guro vokste opp i Oslo, og begynte å spille hardingfele som 7-åring. Hun har lært fra mange store spelemenn og -kvinner, og behersker tradisjonelt spill i flere tradisjoner. i 2011 deltok hun på Ethno-leiren i Rättvik i Sverige, der hun møtte musikere fra mange andre land, og ble bitt av «Etnobasillen». Sden da har hun deltatt på flere Ethnoleire rundt om i verden, både som deltaker og som leder, og var med og startet Ethnoleir i Norge. Guro komponerer låter i gammel og ny stil, og spiller i en rekke ulike konstellasjoner, med spenn fra tradisjonell norsk hardingfelemusikk, via andre skandinaviske og britiske tradisjoner, til fri-impro. Våren 2015 spilte hun ved forestillingen *Shadowland* ved Göteborgs opera der Ale Möller var kapellmester.

Knut Kvifte Nesheim

Norsk trommeslager, vibrafonist og komponist med base i Oslo. Med en bakgrunn og oppvekst i fra norsk folkemusikk, jazz og klassisk slagverk, trives Nesheim i et sjangerdiffust landskap i alt fra soloopptredener til store ensembler. Han er aktiv som komponist og utøver i OJKOS, Doomsday Preppers, BenReddik, Skrekk og Guro, Julius, Espera og sin egen plateaktuelle kvartett «Deliverables», i tillegg til å medvirke på innspillinger med Mathilde Grooss Viddals FriEnsemblet, Camilla Hole Trio, Greta Eacott’s G Bop Orchestra og Ivar Orvedal.

Skrekk&Guro

Skrekk & Guro er et nytt norsk folkrock-band bestående av unge musikere med en fot i plantet i norsk og svensk folkemusikk og en fot i jazz, rock og improvisasjonsmusikk. Vi tolker feleslåtter på en kompromissløs måte i tillegg til å komponere egne slåtter. Målet har vært å lage vår folkemusikk som både står på skuldrene til mange dyktige spellemenn og til alle de andre inspirasjonskildene vi fire har vokst opp med, hørt mye på og fortsetter å lære av. Skrekk & Guro består av: Guro Kvifte Nesheim, hardingfele, hardanger d'amore Åsmund Solberg, gitar, steel Egil Kalman, bass Knut Kvifte Nesheim, trommer