Micho Russell in Norway 1978, Vol. 2: Private Sessions

Den legendariske irske musikeren Micho Russell var en strålende sanger, historieforteller og fløytespiller, både på blikkfløyte og tradisjonell tverrfløyte. Han har gitt ut flere album, men det er alltid spennende å høre nye opptak, spesielt om du kjenner tidligere utgitte versjoner av låtene. Det kunne virke som om Micho hadde et endeløst antall mulige variasjoner på låtene han spilte, og de kunne ofte ta overraskende vendinger. Derfor er dette albumet spesielt spennende for Michos mange fans rundt i verden.

Spillestilen til Micho kan virke enkel og nesten primitiv i forhold til noen av dagens virtuose blikkfløytespillere. Men man merker snart Michos særegne og varierte frasering, og, ikke minst, hans sterke tilstedeværelse i det å spille: her-og-nå-gleden i å spille for et publikum, uansett størrelse, som kommer gjennom selv etter flere tiår og en ikke helt oppdatert lydkvalitet.

Dette er det andre albumet med innspillinger av Micho som han gjorde på turer i Norge i 1978. Det første ble utgitt i 2018, og inneholder opptak fra en konsert i Vinstra (hør det her).

Dette andre albumet inneholder opptak fra noen få private sammenkomster. Micho var utrolig generøs med å lære bort låter – sannsynligvis den sosiale aktiviteten han satte størst pris på.

Sammenkomster med Micho ble vanligvis fort endret fra vanlige samtaler til intense læringssituasjoner, der vi fikk lære så mange låter vi klarte å fordøye i løpet av den tiden som var til rådighet. Som man kan høre på noen av sporene, spilte Micho i slike situasjoner gjerne igjennom låtene i langsomt tempo, før han gikk opp i normalt tempo.

God fornøyelse!


 1. The Ivy Leaf
 2. Come Into Town, My Fair Lady
 3. The Hill of the Smith
 4. The Beauty Spot
 5. The Fishers Hornpipe
 6. The Wheels of the World
 7. The Fermoy Lasses and Reel (no name)
 8. Tinker's Reel
 9. Reel (no name) and Boil the Breakfast Early
 10. Kitty Jones and Reel (no name)
 11. The Dark Haired Gypsy
 12. The Steamroller and Lisdoonvarna polkas
 13. The Blackbird

Distribusjon av