GKN5: Bestastovo

Jeg har spilt mye i band, og ble etterhvert lei av å bli sittende på siden og være stille mens gutta i bandet bestemte kompet og arrangementene. Derfor bestemte jeg meg for å starte et band der jeg var kapellmester og gjorde alt selv, istedenfor å være avhengig av andre for å skape musikk.

Jeg har fått med noen av favorittmusikerene mine, fra blant annet Västanå Teater, Världens Band, Sallyswag, Sver og Premo/Gustavsson. Jeg har lært dem slåtter etter Austenå og skrevet noen i samme stil selv og resultatet har blitt bandet GKN 5  og “Bestastovo”. 


Høykvalitets lydfiler på BandCamp!


Salve Austenå f. 1927 er en av de eldste levende tradisjonskildene vi har i dag i Norge. Han er formidler av Tovdalstradisjonen som det er svært få andre som kan.  En del av slåttestoffet har slektskap med slåttetradisjonen i nabodalen Setesdal på den ene siden og telemarkstradisjonen på den andre.

Salve Austenå har vært min læremester fra jeg begynte å spille hardingfele i 2001 da jeg var 7 år gammel. Siden da har jeg hatt utallige spilletimer med ham og samlet inn/lært meg slåtter som svært få andre kan.

Dette prosjektet oppsto fra et ønske om å dele de slåttene jeg har lært av Salve Austenå med flere, der jeg også ville utforske mulighetene for samspill der man bevarer så mye som mulig av solokarakteren i hardingfelespillet. 


  1. Taddeiv Rosvald
  2. Linborgen
  3. Stjerneskuddet
  4. Full fart framover
  5. Vårnaua
  6. Jondalen
  7. Soteroen
  8. Bestastovo


Anna Gustavsson

Anna Gustavson er nyckelharpespilleren som identifiserer seg mer med bassister enn med melodispillerne i et band. Hun trives bedre i bakgrunnen enn i fronten og i GKN5 har hun endelig fått leve ut drømmen sin - når hun komper og fyller ut klangen fra hardingfela! Anna har spillt på alt fra danseloger til en internasjonell musikkonkurranse i Kazakstan. Det å møte ulike kulturer, sjangre og utrykk, blande tradisjon med improvisasjon og komposisjon er noe hun brenner for. Hun har turnert med Barokkgruppa Lynx ensemble, den amerikanske musikeren Laurel Premo og hun jobber også som leder på verdensmusikkleiren Ethno.

Anna Malmström

Anna Malmstrøm er en allsidig klarinettist med øye for detaljer og hun er en jævel på å spille fine klarinettsoloer! Hun har de siste årene turnert i store deler av Europa med band som Världens Band, Dagny, forestillingen «Kalas i parken» med Clowner uten grenser og Sallyswag. Sistnevnte vant hun pris for «Årets nykomling» på Folk & Världsmusikgalan 2015 og Framtidens Musikpris 2016.

Guro Kvifte Nesheim

Guro vokste opp i Oslo, og begynte å spille hardingfele som 7-åring. Hun har lært fra mange store spelemenn og -kvinner, og behersker tradisjonelt spill i flere tradisjoner. i 2011 deltok hun på Ethno-leiren i Rättvik i Sverige, der hun møtte musikere fra mange andre land, og ble bitt av «Etnobasillen». Sden da har hun deltatt på flere Ethnoleire rundt om i verden, både som deltaker og som leder, og var med og startet Ethnoleir i Norge. Guro komponerer låter i gammel og ny stil, og spiller i en rekke ulike konstellasjoner, med spenn fra tradisjonell norsk hardingfelemusikk, via andre skandinaviske og britiske tradisjoner, til fri-impro. Våren 2015 spilte hun ved forestillingen *Shadowland* ved Göteborgs opera der Ale Möller var kapellmester.

Jens Linell

Jens Linell er slagverkeren som kan slåttespill på tamburin! Bortsett fra «Bestastovo» har han medvirket på 15 plater siden 2006! Spiller i bandene SVER og Triller, har jobbet på musikkcamper i USA, vært med i forestillinger med FRIKAR og Västanå Teater og er arrangør for festivalen Hagenfesten i Dalafloda.

Thomas Eriksson

Thomas Eriksson er gitaristen som komponerer melodiene du begynner å gråte av! Thomas Eriksson har de siste årene spillt konserter med blant annet duoen Thomas & Guro, Axel Sondén & Flyttfåglarna og barneforestillingen Kabaré Va’ Mé! Nå jobber han som gitarist på Västanå Teater og til sommeren spiller han sin femte forestilling på teateret. Han komponerer låter; ofte inspirert av norsk og svensk tradisjonell musikk, men også av keltiske og amerikanske old-time/bluegrasstradisjoner.

Fysisk distribusjon: Musikkoperatørene