Den norske sekkepipa (?) Vol. II

Norsk sekkepipe?

I hvert fall drivende norske slåtter, spilt på en sekkepipe laget av en tysk instrumentmaker i Sverige!
Med andre ord: det er ikke det opprinnelig norske som er poenget for Tellef Kvifte når han overfører hardingfeleslåtter til et nytt instrument: Det er gleden over å bruke sekkepipas intense klang til å spille like intense slåtter han lærte på fela, og gleden over å mestre de musikalske utfordringene i å skape et nytt klanglig univers som kler slåttene.

Dette albumet er en oppfølger til Tellefs første med solo sekkepipe, Den norske sekkepipa(?), som kom ut i 2015, denne gangen med en annen sekkepipe. Tellef forteller om forhistorien til dette albumet:

«I april 2022 fikk jeg en e-post fra Mike Adcock som minte meg på at han hadde gjort noen opptak med meg midt på 90-tallet, med sekkepipe og sjøfløyte. Det fikk meg til å grave i opptak jeg gjorde på den tiden, men forlengst hadde glemt, og blant mye annet rart fant jeg flere opptak der jeg spiller slåtter og visetoner på sekkepipe. Instrumentet var bygget av Alban Faust; med melodipipe med dobbelt rørblad etter en fransk modell. Senere gikk jeg over til en annen type, også laget av Alban Faust; en modell han har døpt Nordic,Uiellean Pipe. På den spilte jeg inn et album i 2015, Den norske sekkepipa (?), også med slåtter og visetoner. Her er altså oppfølgeren – som riktignok er spilt inn 20 år tidligere.»


 1. Stevtoner
 2. Jentebedrageren
 3. Spinnaren
 4. Ein etter Neri Neset
 5. Da far sku te by'n
 6. Bonde etter Håkon Asheim
 7. Tri hjerter på ei tråd
 8. Polska av Eva Sæther
 9. Reisaren
 10. E du galen gut
 11. Gamle Guro
 12. Vetl-Imbert/Polska etter Troskari Erik/Gamel-Holin
 13. Lea deg, gamle Ola
 14. Kolbrennervisa


Tellef Kvifte

Folkemusiker, jazzmusiker, musikkprodusent, musikk- forsker... Spiller sjøfløyte, saksofoner, piano og keyboard, laptop og sekkepipe. Og litt hardingfele. Har vært en del av det norske musikklivet i over 50 år, og deltatt i mange ulike grupper, som Universitetets storband, Slinkombas, TradArr, Oslo Musica Antiqua, Chateau Neuf spellemannslag, North Sea Music, LuckyLoop, Friensemblet, Nunatak.

Distribuert av: