Heimespel

Slåttemusikken me brenn for – den som er frå Agder og Telemark, har eit vidt spekter. Ein raud tråd i dei slåttane me liker, er at dei er røffe og rett på sak. I duoen vår skal slåttane få skine, og som det naturlege mellomleddet mellom slått og lyttar har me laga arrangement som tener slåtten. For slåtten er rett og slett sjefen og den som legg premissane i samspelet vårt.

Me har øvd heime, spelt inn heime, søkt etter slåttar frå heimtraktene. Derfor har plata vår fått namnet “Heimespel”. Men for at musikken skal vere heime for oss, må me også innreie som me vil. Skal me bli husvarme i musikken, må me ommøblere litt, innreie etter vår stil og smak, bygge ny intro her og snekre ein ny del der. Til slutt rommar kanskje denne heimen meir enn ein trudde frå før?

Ukomprimerte lydfiler finner du på BandCamp!


  1. Springar etter Fredrikane
  2. Skorsvikjen
  3. Kivlemøyspringar
  4. Gudbrandsdølen
  5. Stev
  6. Slåtten hass Knut Mo
  7. Moghusfela
  8. Brureslag frå Herefoss
  9. Gygrestolen
  10. Klunkaren


Åsmund Solberg

ÅSMUND SOLBERG (f. 1991), er gitarist og pedal steel gitarist, og virker innen jazz og norsk folkemusikk. Solberg har en mastergrad fra improvisasjonslinjen ved Högskolan för scen och musik i Göteborg (2016), og bachelor i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder. Solberg bor for tiden i Oslo og arbeider som musiker. Han er engasjert i flere prosjekter både som utøver og komponist, og medvirker på en rekke utgivelser. I 2020 er han aktuell med kunstprosjektet Snart! sammen med billedkunstner Signe Solberg og albumet Heimespel i duoen Flottorp/Solberg.

Johanne Flottorp

Johanne Flottorp (f.1991) er hardingfelespiller med sin hovedtyngde i slåttespelet fra Agder og Telemark. Hun har studert folkemusikk på Norges musikkhøgskole, men har også en allsidig bakgrunn som musiker i diverse andre sjangre og hun bruker hardingfela som en naturlig del av det. I det norske americanamiljøet er hun en toneangivende felespiller i bandet The Northern Belle, og for albumet «Blinding Blue Neon» ble de nominert til Spellemann 2018 i countrykategorien. Samme år ble Johanne også nominert i klassen for folkemusikk med sin første soloplate. Dette albumet fikk Folkelarmprisen i 2019.