Alvaleken

Da Mats Edén tok kontakt med oss med meg og spurte om jeg var interessert i å gi ut et soloalbum med låtene hans, svarte jeg selvsagt JA uten å tenke meg mer om. Mats har en enorm katalog med egne låter i mer og mindre tradisjonell stil, og en drivende og personlig spillestil som alltid gir engasjerende lytteopplevelser. Med andre ord: et helt ideelt album for Taragot-labelen!

En ekstra bonus med innspillinger med Mats er samværet, både det rent profesjonelle med diskusjoner om opptak, lydkvalitet, kvalitet etc etc, men også det mer sosiale, med alle Mats’ historier og originale observsjoner.

I disse koronatider da albumet ble til, måtte vi gi avkall på mye av dette, i og med at det ikke ble mulig å få til et fysisk studio-opptak. Men alternativet som Mats foreslo var kanskje enda mer spennende: Han gjør opptak hjemme med sin lille Zoom-opptaker, og sender til meg etterhvert som de blir klare; jeg hører på og har en slags produsent-på- distanse-funksjon, og samtidig gjøre lydbearbeiding. Dermed ble hele produksjonsprosessen strukket ut i tid, og gav oss anledning til å få flere opptak å velge i.

Tellef Kvifte


 1. Hallibakken
 2. Alvaleken
 3. Fansleken
 4. Örbäck
 5. Nymåne
 6. Korphalling
 7. Vintersjöhöjden
 8. Birgittapolskan
 9. Långdans
 10. Mörkerleken
 11. Krafthalling
 12. Tre öl till bron/Zetterlundsleken
 13. Guckuskoleken
 14. Omashalling
 15. Rävsvans/Holger Nylon
 16. Tobakspolskan
 17. Kvarnleken
 18. Järnsparven
 19. Huldrelek
 20. Vårspringlek
 21. Dimma