Tellefs sjøfløyte

«Et helt album med bare solo fløyte?

Dette er vel bare for spesielt interesserte? Ja, i hvert fall for de også – men også for mange andre. For eksempel for dere som synes at et helt album med bare feleslåtter blir slitsomt: fløyta er mye snillere med øret enn de fleste feler. Og bruk gjerne disse slåttene som krydder i spillelister med annen musikk!

Du finner høykvalitetsfiler og booklet på BandCamp, og lyden også på (så godt som) alle andre strømmetjenester!

For første gang gir Tellef ut et helt album med solo sjøfløyte. Her er hardingfelesåtter overført til fløyta; noen vise- og salmetoner, og et par egne låter.

En slått i form etter Hellik Stuvstad, en av de to eldre kildene som finnes i opptak på sjøfløyte, er også med.

Historien til dette albumet går tilbake til 70-tallet, da Per Midtstigen stakk en sjøfløyte i handa til Tellef. Per startet den moderne sjøfløytetradisjonen, og sammen med Tellef og Steinar Ofsdal fikk han sjøfløyta igjen i bruk i norsk folkemusikk.

Albumet er en fortsettelse av Tellefs soloserie, som startet med albumet Den norske sekkepipa – ? i fjor.


 1. Prestegangaren
 2. Tversover’n
 3. Den endelause
 4. etc.
 5. Gangar etter Olav Dale
 6. Ivelandsspringar
 7. Jentebedrageren
 8. Kolbrennervisa
 9. Kubbestollåtten
 10. Gamle Guro
 11. Lea deg, gamle Ola
 12. Bonde etter Håkon Asheim
 13. Sjung høyt min sjel – juleverset
 14. Soteroen
 15. Tri hjarter på ei snor


Tellef Kvifte

Folkemusiker, jazzmusiker, musikkprodusent, musikk- forsker... Spiller sjøfløyte, saksofoner, piano og keyboard, laptop og sekkepipe. Og litt hardingfele. Har vært en del av det norske musikklivet i over 50 år, og deltatt i mange ulike grupper, som Universitetets storband, Slinkombas, TradArr, Oslo Musica Antiqua, Chateau Neuf spellemannslag, North Sea Music, LuckyLoop, Friensemblet, Nunatak.