Ånon Egeland og Mikael Marin: Sorpesoll

Med nedstemte instrumenter spiller Ånon og Micke sørgelige toner til å bli glad av! Et sjeldent lydbilde gir tradisjonelle låter et nytt liv, med tett samspill mellom hardingfele og bratsj i raffinerte arrangementer.
Ånon og Micke er musikere med klare og sterke personlige uttrykk, som utfyller og forsterker hverandre i samspillet. Ånons særegne tone, ornamentikk og intonasjon får ny musikalsk mening i Mickes minimalistiske arrangementsverden.
To musikalske legender møtes og snakker musikalsk sammen som de gamle vennene de er!

Albumet fikk Folkelarmprisen i 2017, og ble også nominert til Spellemann 2017.

Høykvalitets lydfiler og booklet finnes på BandCamp.

 


 1. Hovassvisa
 2. Springdans etter Tor Lohne
 3. I hiljen och i haljen…
 4. Med sorg og salte tårer…
 5. Vals etter Jon Løite
 6. Bjønnaråtona
 7. Torbjørn Bjellands bruremarsj
 8. Kolbrennarvisa
 9. Langmyrvalsen
 10. Ola Nes’ reilender
 11. Det for två vita duvor…
 12. Polska efter C. H. Erlandsson
 13. En vise vil jeg synge når sorgen trykker mig…
 14. Gråtarslaget


Ånon Egeland

Ånon Egeland har fått sin tradisjon fra legendariske spelemenn i Agder, og er best kjent som formidler av denne musikalske arven. Ånon har en svært personlig spillestil klart forankret i tradisjonen, og han har et stort repertoar av sjeldne slåtter. Siden han debuterte på LP i 1977, har han deltatt på et dusin album med de beste tradisjonsmusikerne i Skandinavia, og han har spredt musikken sin i 22 land på fire kontinenter. Han har arbeidet full tid som lærer i tradisjonsmusikk siden 1988, og ved Institutt for folkekultur på Rauland, Høgskolen i Sørøst-Norge, siden 1999.

Mikael Marin

Mikael er med i den svenske gruppa Väsen, og en svært allsidig musiker som dukker opp i mange sammenhenger. Når han ikke spiller med Väsen, komponerer, produserer og arrangerer han for artister som Mikael Samuelsson, Nordman, og Kronos Quartet. Mikael er med på utallige innspillinger, også tidligere med Ånon.