Lamslått

LAMSLÅTT – debutalbumet fra duoen Thomas&Guro

Tradisjonsrikt og oppfinnsomt sier den kjente svenske spelemannen Per Gudmundson om debutalbumet til Thomas og Guro, to unge, fremadstormende musikere med røtter i norske og svenske tradisjoner, men med begge sine musikalske føtter godt plantet i samtiden.

To år etter utgivelsen strømmes albumet stadig like mye, og Thomas&Guro er nå en vel etablert gruppe.

Underbart samspel, traditionsrik och samtidigt påhittig musik! Bra jobbat Guro och Thomas! (Per Gudmundson, Frifot, Folkmusikens hus, Rättvik)

This recording is a treat for the ears, mind and heart of the listener. The splendid pairing of hardanger fiddle and cittern spurs a deep resonance that is at the same time ancient and contemporary.  Thomas and Guro skillfully interweave bright lyrical melodies with distinctively haunting Norwegian ornamentation at a gentle and delicious pace. Their music inspires reverie in the listener.» (Sandra Peevers, On Queue Performing Artists, New York)

Guro spiller hardingfele og vanlig fele; Thomas cittern (eller mandola, som instrumentet også kalles), og i 11 låter, hvorav ti er egne, viser de et samspill av de sjeldne.
Guro hører til toppskiktet i den yngre generasjonen av norske tradisjonsmusikere, og Thomas er kjent som en av de ledende unge svenske utøvere på sitt instrument.
Siden Thomas og Guro møttes sommeren 2012, har de spilt et stort antall konserter i Sverige og Norge, men også i Estland, Kroatia og India.

«Dette er musikk som rører og berører», er en vanlig tilbakemelding  Thomas og Guro får på konsertene sine.

 Se også hjemmesida til Thomas & Guro!

Booklet og høykvalitets lydfiler finnes på BandCamp!

 


 1. Vetle-Nils
 2. Thomas sin
 3. Guro sin
 4. Lynet
 5. Lamslått
 6. Medsols
 7. Pappas slängpolska
 8. Kompostdronningen
 9. Läxan
 10. Besta Besto
 11. Jul(i)vals


Guro Kvifte Nesheim

Guro vokste opp i Oslo, og begynte å spille hardingfele som 7-åring. Hun har lært fra mange store spelemenn og -kvinner, og behersker tradisjonelt spill i flere tradisjoner. i 2011 deltok hun på Ethno-leiren i Rättvik i Sverige, der hun møtte musikere fra mange andre land, og ble bitt av «Etnobasillen». Sden da har hun deltatt på flere Ethnoleire rundt om i verden, både som deltaker og som leder, og var med og startet Ethnoleir i Norge. Guro komponerer låter i gammel og ny stil, og spiller i en rekke ulike konstellasjoner, med spenn fra tradisjonell norsk hardingfelemusikk, via andre skandinaviske og britiske tradisjoner, til fri-impro. Våren 2015 spilte hun ved forestillingen *Shadowland* ved Göteborgs opera der Ale Möller var kapellmester.

Thomas Eriksson

Thomas Eriksson er gitaristen som komponerer melodiene du begynner å gråte av! Thomas Eriksson har de siste årene spillt konserter med blant annet duoen Thomas & Guro, Axel Sondén & Flyttfåglarna og barneforestillingen Kabaré Va’ Mé! Nå jobber han som gitarist på Västanå Teater og til sommeren spiller han sin femte forestilling på teateret. Han komponerer låter; ofte inspirert av norsk og svensk tradisjonell musikk, men også av keltiske og amerikanske old-time/bluegrasstradisjoner.